AED en reanimatie Gemeente Aa en Hunze.
Op 22 okt. 2024 zijn twee bestuursleden naar een bijeenkomst geweest met de gemeente. Daarin hebben we de nieuwste informatie gekregen van “Hartslag nu” met o.a. gebruik AED’s, onderhoud AED’s en opleiding voor burgerhulpverleners (tegenwoordig first responders geheten)
Wist u dat: -De gemeente Aa en Hunze een subsidieregeling in het leven heeft geroepen met als doel om een goed netwerk van AED’s en burgerhulpverleners in stand te houden. Per AED kan per kalender jaar maximaal 250 euro worden verstrekt. Dit geld is bedoeld voor kosten die gemaakt zijn voor onderhoud, instandhouding of vervanging van bestaande AED’s en/of reanimatietrainingen. Voor meer info zie AED en reanimatie Gemeente Aa en Hunze. – In Nooitgedacht zijn bij “Hartslag nu” twee openbare AED geregistreerd (Stroetenweg 37 en Stroetenweg 15) en 1 inactieve (Koningspark 5) Verder ook nog 2 geregistreerde in de buurt ( Borgerderstraat 7 en Marwijksoord 6 en Marwijksoord 4a een inactieve) Verder zijn er 22 actieve burgerhulpverleners in heel Nooitgedacht en 18 in postcodegebied 9449. Voor meer info zie Hartslagnu.nl
Wandelpaden in de wijk
Het is u misschien opgevallen dat er een rood wit lint gespannen is bij het wandelpad langs de vijver. Na een telefoontje van een van onze bestuursleden over de gladheid van de paden in de wijk heeft de gemeente onmiddellijk actie ondernomen.
De gemeente is gaan kijken en geschrokken van de staat van de paden. Onderhoud was gepland een maal per vijf jaar, maar nu wordt duidelijk dat het onderhoud frequenter zal moeten.
Het afgezette gedeelte wordt grondig aangepakt. In eerste instantie dacht men aan schoonmaken en bijwerken. Echter na bezichtiging is besloten dat er een geheel nieuwe toplaag komt. Dit zal enige tijd kosten. Wij zijn blij met deze snelle reactie van de gemeente.
Asser Courant
Wist u dat u de Assercourant ook digitaal kan lezen? : krant.assercourant.nl
Sint Maarten
In ons dorp, want ja; we worden echt een dorp in plaats van een woongemeenschap, komen steeds meer jonge gezinnen met kinderen wonen. Wat past bij wonen in een Noordelijke provincie is dat je op 11 november met je lampion langs de deuren loopt van de buurt, een liedje zingt en daar een traktatie voor terugkrijgt. Als bestuur hebben we nagedacht over activiteiten rondom deze feestdag, maar gezien we een buurdorp zijn van Rolde waar de meeste kinderen van de wijk ook op school zitten, is dat wat lastig. Op de dag van Sint Maarten wordt nl. door de Jan Thiesschool en SKR een ronde door Rolde gedaan met zoveel mogelijk kinderen en lampions terwijl er liedjes gezongen worden. Indien wij een grote activiteit zouden plannen gaat dat elkaar in de weg zitten.
De meeste kinderen willen daarna echter nog graag even in hun eigen buurt de lampion tonen en een liedje zingen en wat lekkers ophalen.
Als bestuur nodigen we de inwoners van Nooitgedacht van harte uit de oprit/entree naar uw woning gezellig te verlichten op 11 november met bijvoorbeeld lantaarntjes of andere gezellige verlichting, mits u graag de zangkunsten van de buurtkinderen wilt beluisteren.
Honden in de wijk
Nu de wijk steeds meer afgebouwd wordt, schuren soms de belangen van de gebruikers van de openbare ruimte. Een voorbeeld hiervan is honden versus kinderen. Wist u dat er in deze wijk een aanlijnplicht is voor honden? En dat degene die zich met een hond op een openbare plaats begeeft, verplicht is ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van die hond worden verwijderd.
Wilt u er meer over lezen zie dan: artikel 2: 57 en 2: 58 in de APV
Whatsapp groepen
Whatsapp groepen in de wijk
1. Nooitgedacht Solidair: In het leven geroepen in coronatijd.
Doel: er zijn voor elkaar en elkaar inspireren tot
nabuurschap van 1 op 1 en met groepen.
Iedere deelnemer aan deze app kan een nieuwe deelnemer toevoegen.
2. Buurtpreventie Nooitgedacht:
Doel: elkaar waarschuwen bij calamiteiten. Beheerder Arjan Menger
3. Chat App Nooitgedacht.
Doel; voor allerhande andere mededelingen. Beheerder Arjan Menger
4. App Groen verband.
Alles rondom nieuws en activiteiten van Groen Verband.
Beheerder Peter Kruijt. Voor meer informatie en aanmelden: zie website Groen Verband.
5. Daarnaast zijn er nog diverse straatapps.
Samenwerking met de Trans
Sinds de opstart van de buurtvereniging is er een nauwe samenwerking met de Trans. Alle cliënten van de Trans zijn lid van de buurtvereniging. Als tegenprestatie mogen wij gebruik maken van vele faciliteiten van de Trans.
-Bij vergaderingen en activiteiten zijn we altijd van harte welkom in het restaurant of de kinderboerderij (Kibo). Zo hebben we tijdens het EK voetbal gezamenlijk kunnen juichen en huilen bij het scherm in het restaurant. Ook de Wijnerij en het Klaverjassen vinden plaats in het gebouw van de Trans.
-Alle bewoners van Nooitgedacht kunnen lunchen in het restaurant (wel graag even tevoren opgeven bij het restaurant) en de soos op vrijdagavond bijwonen.
-Iedere donderdagmiddag wordt er glas opgehaald in de wijk door de padvinders van de Trans. Ook verzamelen zij doppen. Die worden dan schoongemaakt en ingeleverd voor het blindengeleidehond fonds.
– Ook kunnen we ons papier kwijt in de container die bij het tuinhuis staat. Let er even op dat je het papier zover mogelijk naar achter schuift, zodat de container zo efficiënt mogelijk gevuld wordt.
De Steen van Nooitgedacht
artikel van RTV Drenthe/Hjalmar Guit
De enorme zwerfkei die in 2023
in Nooitgedacht werd gevonden is verplaatst. De twee miljard jaar oude steen
krijgt een ereplekje in de pas aangelegde beleeftuin van het dorp.
De zwerfkei werd oktober 2023
ontdekt bij het uitgraven van grond voor de nieuwbouw van een woning. Het
rotsblok was te zwaar om direct te verplaatsen en dus bleef het liggen waar de
kraanmachinist de kei op dat moment had neergelegd. De woning is inmiddels
af en de kei ligt precies op de beoogde oprit van het huis. De gemeente Aa en Hunze sprak met
de Buurtvereniging Nooitgedacht af dat de grote steen een mooie plek zou
krijgen in het dorp. Leden van de buurtvereniging mochten kiezen op welke
plaats de kei zou moeten komen te liggen.”Er is overweldigend gekozen
voor een plek in de beleeftuin”, vertelt Jaap Gorter, voormalig voorzitter van de
buurtvereniging. “We hopen dat mensen hun steentje bijdragen door hun
verhalen over de wijk op een steen te schrijven en die bij de kei neerleggen.
Dit is een nieuwe wijk en alles wat de sociale cohesie kan bevorderen is
welkom.Het was nog wel een flinke klus om
de zwerfkei in de beleeftuin te krijgen. Er moest een kraanwagen aan te pas
komen om de zesduizend kilogram zware steen op te tillen. Met behulp van een
trekker met kiepwagen ging de kei enkele honderden meters op reis naar zijn
definitieve plaats.